Het prille begin

 

 

Nog steeds komen er vele mensen samen om afscheid te nemen van één hunner familieleden.  En steeds word weer de hoop gekoesterd om elkaar eens op een andere gelegenheid te zien, in blijere omstandigheden.

Dit gebeurd omzeggens nooit. 

Ik heb gedurende 3 jaar getracht een familiefeest te organiseren, en ben er ook in geslaagd.  Spijtig heb ik dit evenement moeten stoppen door gebrek aan interesse.  

Alzo had ik vele gegevens ontvangen, en om deze gegevens niet verloren te laten gaan, heb ik deze in een website gegoten.

 

Jolleke Strop en Wannes Poep

 

 

Onze Bedovergrootmoeder en Bedovergroot stiefvader.

 

De bijnamen voor Joannes Verhaegen en Juliana Vercammen.

Wij weten dat Louis (Ludovicus) Verhaegen volgens de trouwboek, de wettige vader was, maar zeer jong gestorven (± 48), een vrouw met 6 kinderen achterliet.  

Wannes Verhaegen, jongste broer van Louis kon dit niet aanzien, en had eigenlijk ook wel een oogje voor Jolleke.  Hij woonde immers reeds geruime tijd samen met broer Louis en Juliana onder één dak en heeft aldus de verdere opvoeding van de kinderen op zich genomen.  

Hijzelf is kinderloos (??) gebleven.

Oudste broer Leopold Verhaegen geboren 17 december 1880 in Hemiksem, zou 4 kinderen hebben Louis ; Jan ; Josefien en Jef

 

Van Louis en Jan Verhaegen weten we voorlopig nog niets.

Josefien Verhaegen is getrouwd met Petermans Albert en hebben een zoon François.

Jef (Jozef) Verhaegen zou alleen gebleven zijn en dus geen nalatenschap.

Dit is uiteraard stof om op te zoeken in de toekomst.